ترجمه: مینا هامون
مصاحبه با نویسندگان کتاب عصر دوم ماشین
امروزه فناوریهای دیجیتال همان کاری را برای قوای مغزی انسان انجام میدهند که موتورهای بخار و فناوریهای مرتبط در طول انقلاب صنعتی برای قوای بدنی انجام دادند. آنها به ما امکان میدهند بهسرعت بر بسیاری از محدودیتها چیره شویم و با سرعتی بیمانند مرزهای تازهای برای ما باز میکنند، این گفته اریک برینجولفسون و اندرو مکآفی است که سالها اثر فناوری بر اقتصادها را مورد مطالعه قرار دادهاند. این دو استاد ام.آی.تی باور دارند که این تحول وفور و فراوانی ایجاد خواهد کرد. اما آنها هشدار میدهند که ممکن است یک روی تاریک نیز وجود داشته باشد: گرچه سود بیشتر میشود، ولی همگان بهیکسان از آن بهرهمند نمیشوند.
همچنان که کامپیوترها قدرتمندتر میشوند، شرکتها نیاز کمتری به برخی از انواع کارگرها پیدا میکنند. این چرخش به پدیدهای کمک میکند که این دو متفکر دانشگاهی آن را گسست بزرگ مینامند. برای دههها، سرانه تولید ناخالص داخلی، بهرهوری، استخدام بخش خصوصی و متوسط درآمد میانه خانوار با سرعت کموبیش ثابتی بالا رفتند. اما در دهه 1980 منحنی رشد درآمد شروع به برهمخوردن کرده و سپس افت را آغاز کرد. با منظور کردن تعدیل به نسبت تورم، متوسط خانوار در ایالاتمتحده امروز نسبت به سال 1998 درآمد کمتری به دست میآورد. رشد مشاغل نیز کند شده است. روند مشابهی در بیشتر کشورهای در حال توسعه در حال پدیدار شدن است.
در این مصاحبه، برینجولفسون و مکآفی مصادیق را میکاوند: چه کسانی خواهند برد (کارگرانی با مهارتهای فنی و خلاقیت)، چه کسانی خواهند باخت (طبقه متوسط) و چگونه کسبوکارها باید به موج برآمده از فناوری واکنش نشان دهند (توسعه شیوههایی برای مسابقه با ماشینها نه بر علیه آنها).