By Fariborz Ghadar/ John Sviokla/ Dietrich Stephan
نوشته: فریبرز قدر و جان اسویوکلا و دیتریش استیون
ترجمه: مريم حقيقي خواه
بهزودی در جایی روی کره زمین، یک دسته از شرکتها، موسسات تحقیقاتی، کارآفرینان و دانشمندان در یک فضای صنعتی، خوشهای ایجاد خواهند کرد. هدف آنها بهرهبرداری از اکتشافات سریع در حوزه ژنشناسي انسانی است: الگوی دي.ان.اِي که محرك توسعه كاركردهاي بیولوژیک انسان است. این «سیلیکنولی» جدید شيوههاي كاملا جديدي براي تشخیص و درمان بیماریها ایجاد خواهد کرد. در سایه مدیریتي باکفایت و شانس، این سيليكنولي طی سالهای متمادی بر رشته ژنتیک غالب خواهد بود و اعتبار و اشتغال به جغرافياي ميزبان خود خواهد آورد.
آمریکا، انگلستان و کانادا استعداد چنین ادعايي را دارند. در حال حاضر، همه منتظرند ببينند كدامشان اين كار را خواهد كرد يا اينكه بازیگر جدید وارد صحنه میشود. میدانیم که پنجره فرصتها چندان باز نمیماند و به محض اینکه منطقه یا کشوري حرکتی را آغاز کند، ديگران ديگر مزيتي نخواهند داشت. آمریکا شروع خوبی داشته است: اين كشور بانك وسیعی از اطلاعات ژنتیک نظاميان ایجاد کرده، ولی برای تبدیل این بانك به یک ابزار موثر جهت تشخیص و درمان بیماریها و سرچشمهای از نوآوري، کار زیادی لازم است.
[1] . فریبرز قدر، استاد مدیریت جهانی در کالج کسبوکار اسمیل دانشگاه ایالتی پنسیلوانیاست. جان اسویوکلا، مدیر مطالعات استراتژی و نوآوری در شرکت مشاوره پی.دبلیو.سی است. دیتریش استیون، عضو هیاتمدیره «ائتلاف پزشکی فردی» است.