By Cornelia Geisler
نوشته: كورنليا گيسلر
ترجمه: غلامحسين خانقايی
فرانك هبهرر، مدیر امور انسانی شركت مدیگنوستیكز، راهبرد بلندمدتی برای امور انسانی این شركت متوسط تهیه كرده است. كلیه یافتههای پژوهش او حاكی از وجود بحرانی در افق است: تنها در 25 سال آینده، بیش از نیمی از جمعیت كشور از مرز 65 سالگی خواهند گذشت. زمانی كه كاركنان مدیگنوستیكز گروهگروه بازنشست شوند، چه بر سر این شركت خواهد آمد؟ چگونه این شركت خواهد توانست نیروی جدید مورد نیاز خود را از یك مخزن كوچكتر كاركنان مستعد تامین كند؟
ولی تیم مدیریتی بر كاهش هزینههای كنونی شركت تاكید دارد. در واقع، مدیگنوستیكز اخیراً برای صرفهجویی، اجرای برنامه بازنشستگی زودرس را كه توسط دولت آلمان حمایت مالی میشود، متوقف كرد. شركت، همزمان و بهتدریج با تنشهای مرتبط به سنوسال روبهرو میشود. یك مدیر 58 ساله مشتریان كلان كه بهخاطر محرومیت از قانون بازنشستگی زودرس و اجبار به كار در زیردست یك مدیر جوان شیفته اصطلاحات جدید عصبانی است، با تمارض و عدم حضور در محل كار، از انجام وظایف خود طفره میرود. هبهرر معتقد است بهزودی سایر كاركنان سالخورده هم اعتصاب غیررسمی خود را شروع خواهند كرد.
به عقیده هبهرر، برای اینكه مدیگنوستیكز بتواند موقعیت رقابتی خود را حفظ كند، رهبران آن باید بهطور راهبردی به تحولات جمعیتی فكر كنند. او تلاش میكند این زنگ خطر را بهصدا درآورد. همچنین برنامهای را برای ایجاد یك مهدكودك برای كمك به والدین شاغل تدارك دیده است. ولی رییس با این برنامه بهعنوان یك اندیشه تجملی كه در بضاعت مدیگنوستیكز نیست، مخالفت دارد. چگونه هبهرر میتواند رییس خود و سایر مدیران عالیرتبه را كه همه آنها خود در مرز بازنشستگی هستند به آیندهنگری وادار كند؟
نوربرت هرمان، یك مشاور امور انسانی در باداندورف اتریش؛ باربارا بویرگ، مدیر آموزش، نیروی انسانی و مسائل امنیت درآمد اداره پاسخگویی دولت آمریكا در واشنگتن؛ دیتمار مارتینا، مدیركل اندازهگیری عملكرد گروهی دویچهتلكوم در شهر بن آلمان و آیلین كامریك، مدیركل مالی هایدریك.اند.استراگلز اینترنشنال در شیكاگو، در خصوص این موردكاوی اعلامنظر كردهاند.