گروه محصولات

عنوان مقاله: موردكاوي: ماندن يا رفتن، مسئله اين است

گزيده مديريت 134
نوشته: دكتر احمد عيسی خانی[1]
 

يکشنبه هشتم اردیبهشت، اتاق آقاي جوانفر

آقاي جوانفر مدير میانسال واحد مديريت توسعه سازمان، آقاي رياحي را که يکي از کارشناسان خوش‌فکر، تحصيل‌کرده و مجرب اداره توسعه نظام‌هاي سازماني است به اتاق خود فرا خواند. رياحي به محض ورود به اتاق با آقاي کيان‌مهر (رييسش) روبه‌رو شد که روي صندلي نشسته بود. ديدگاه و منش مديريتي کيان‌مهر زبانزد همگان بوده و با وجود اين‌که تحصيلات رياحي از کيان‌مهر بالاتر است، رابطه کاري آن‌ها در طي دوره کاري هشت‌ساله دوستانه و حرفه‌اي بوده و آقاي رياحي هم همواره از همکاري با وي بسيار خرسند و خشنود بوده است. بعد از خوش‌وبش‌هاي معمول، آقاي جوانفر رو به آقاي رياحي کرد و گفت: «به‌تازگی ساختار مديريت شركت تغيير کرده و به تصويب مديريت ارشد رسيده است. طبق اين ساختار اداره تعالي کسب‌وکار كه پيش‌تر زير نظر ساير مديريت‌ها بوده به زيرمجموعه مديريت ما اضافه شده است. شما هم مدت زمان زيادي است که در اين مديريت مشغول به کار هستيد. در اين مرحله احساس مي‌کنم به يک تغيير شغل نياز داريد. بنابراين مي‌خواهم مسئوليت اداره جديد را به شما محول کنم. اگر موافقيد، نامه انتصاب شما را به واحد منابع انساني ارسال مي‌کنم تا کارهاي اداري آن انجام شود.» رياحي که کمي گيج شده بوده با ابهام به آقاي جوانفر نگاه كرد. در همين حين، جوانفر برگه‌اي را از کشو ميزش بيرون كشيد و با دادن آن گفت، «اين ساختار جديد است که چهار ماه پيش تصويب شده، ولي هنوز اجرايي نشده است.» البته اين موضوع که با وجود تصويب ساختار جديد، هنوز به‌ اجرا درنيامده، براي رياحي چيز جديدي نبود. او در مدت خدمت خود در اين شركت بارها شاهد بوده كه ساختاري با وجود تصويب در هيات‌مديره هيچ‌گاه رنگ عمل به‌خود نديده است.

در ادامه جوانفر نظر رياحي را پرسيد و وي پاسخ داد: «خوشحالم از اين بابت که در اين باره به من فکر کرده‌ايد و مرا در نظر گرفته‌ايد. کمي به سازمان اميدوار شدم که هنوز کاملا بينايي خود را از دست نداده است. به‌هرحال اگر آقاي کيان‌مهر اجازه بدهند من مشکلي ندارم». کيان‌مهر به‌صراحت موافقت خود را اعلام كرد: «من کاملا موافق هستم، چون باور دارم شما شايسته اين جايگاه هستيد. ولي از آقاي جوانفر خواهش مي‌کنم اجازه دهند در طي چندماه آينده شما با ما به‌طور موازي همکاري داشته باشيد تا کارهاي در دست انجام بدون مشكل به فرد جايگزين منتقل شوند.»

آنچه خواندید قسمتی از مورد کاوی است که به قلم زیبای دکتر عیسی خانی نوشته شده و تعدادی از صاحب نظران مدیریت در آن شرکت کردند. جهت مطالعه موردکاوی به شماره 134 گزیده مدیریت مراجعه نمایید.



[1]احمد عيسی خانی، داراي مدرك دكتراي مديريت رفتار سازماني از دانشگاه تربيت مدرس و استاد دانشگاه و بيش از يك دهه سابقه اجرايي، آموزشي و پژوهشي در زمينه مديريت است.

انصراف از نظر