By Paul Hemp
نوشته: پل همپ
ترجمه: نیما نامداری
ارزش اطلاعات در اقتصاد دانشمحور انكارناپذیر است، اما خطر مدفونشدن افراد زير انبوهي از اطلاعات هم چنین است. پل همپ، نويسنده همكار هاروارد بيزنس ريويو، در اين مقاله راهكارهاي پيش روي افراد و سازمانها را براي اجتناب از اطلاعات زیاده معرفي كرده است.
دسترسي بیوقفه به اطلاعات مفيد يك پيامد منفي دارد: با افزايش حجم اطلاعات، مرز ميان اطلاعات ارزشمند و اطلاعات گمراهكننده محو ميشود. دسترسي مستمر ديگران به شما هم (از طريق ايميل، شبكههاي اجتماعي و نظاير اينها) شرايط را بدتر ميكند: بهطور متوسط مديران شركت اينتل روزانه سیصد پيام دريافت ميكنند و كاركنان شركت مايكروسافت هم بعد از دريافت هر ايميل، 24 دقيقه وقت هدر ميدهند تا به روال عادي كار برگردند. روشن است كه بهرهوري در معرض خطر است.
ابزارهاي تكنولوژيك ميتوانند كمك كنند. برای مثال، نرمافزارهاي مديريت ايميل براي خود شما و سيستمهاي كنترل حجم پيامها براي سازمان شما يا حتي راهحلهاي پيچيدهتري كه توسط آي.بي.ام و مايكروسافت و ديگر شركتها طراحي و عرضه شدهاند.
اما با اينها هم وقفههاي ناشي از فناوري اطلاعات، در كار كماكان ادامه خواهد داشت. بايد ذهنيت خود را تغيير دهيد. اين كار يا با كمك گرفتن از مشاوران متخصص در زمينه بهرهوري فردي ممكن خواهد شد يا با پذيرش ساده اين واقعيت كه نميتوانيد به هر چيزي كه ناگهان روي صفحه نمايش ظاهر ميشود و حواستان را پرت ميكند جواب دهيد. سازمانها هم بايد فرهنگشان را تغيير دهند. برای مثال، با وضع ضوابط روشن و صريح در مورد نحوه ارتباطات الكترونيك درون سازمان.
در نهايت، تنها يك رويكرد چندوجهی ميتواند غول چندسر فزوني اطلاعات را بهزانو درآورد. راز کار در اين است كه اين موجود را تا وقتي كه هنوز خلقت زيبايش را تحسين ميكنيد به كنترل درآوريد.