گروه محصولات

عنوان مقاله: مديريت سلامت: محیط کار کِشنده یا کُشنده

گزيده مديريت 122

نوشته: سیدعلی حکم آبادی

چندسال پیش طی مسئولیتی که در یک کارخانه تولیدی داشتم متوجه پدیده فرهنگی‌ای که سال‌ها شاهد نمونه‌های مشابه آن در سازمان‌های مختلف بودم شدم: برخوردهای نازیبا و مکرر مدیر کارخانه با مسئول بهداشت حرفه‌ای خبر از ستیز و جدالی نابرابر می‌داد که بین "صاحبان کار" و حامیان"سلامت کارکنان" وجود داشت. این درگیری از روزی که من در آنجا مشغول شدم تا زمانی‏که آن‏جا را ترک کردم جزو چالش‌های اساسی مدیریت در آن مجموعه‌ تولیدی محسوب می‌شد.

اگر اجبار قانونی مبنی بر حضور نمایندگان شبکه بهداشت و درمان در کارخانجات با بیش از 20 نفر جمعیت نبود به جرات می‌توانم بگویم که مسئول بهداشت آن کارخانه یک روز هم در آن‏جا راه داده نمی‌شد. این در حالی بود که فعالیت‌های وی تماما اقداماتی بود که به بهبود سلامت کارکنان و در نهایت و البته با کمی تاخیر منجر به بهبود تولید می‌گردید. به طور مثال اقداماتی که ایشان طی این مدت علی‌رغم ممانعت‌های مختلف به انجام رساند عبارت بودند از:

-         آموزش موارد ایمنی

-         رنگ‏آمیزی و نظافت کارگاه

-         آزمایش و کنترل آب آشامیدنی کارخانه

-         تعویض لباس‌‌کارهای کهنه و نامناسب کارکنان

-         کنترل آلودگی هوای کارخانه و سیستم‌های تهویه

-         انجام آزمایش‌های ادواری مربوط به سلامتی کارکنان

-         بررسی وضعیت ارگونومی کارکنان در شرایط کاری مختلف

-         کنترل سلامتی کارکنانی که با مواد شیمیایی خاص کار می‌کردند



[1] سیدعلی حکم‌آبادی، داراي مدرک كارشناسي روانشناسی صنعتی از دانشگاه آزاد است. ايشان روانشناس صنعتی/سازمانی هستند.

انصراف از نظر