By Gary Hamel
نوشته: گری همل
ترجمه: حسین حسینیان
در می 2008، گروهی از اساتید مدیریت و مدیران ارشد با همكاری هم به تدوین دستوركاری برای مدیریت در صد سال آینده پرداختند. این گروه كه خود را «هنگ شورشیان» نام نهاده، توسط گری همل هدایت شده و اعضایی از اساتید دانشگاهها نظیر سی.كِی پرالاد، پیتر سنگی و جفری ففر، نواندیشانی نظیر جیمز سوروویكی و مدیرانعامل اصلاحطلبی مثل جان مكِی از هولفودذ، تری كلی از دبلیو.ال گُر و تیم براون از آیدیو دارد. آنچه باعث گردآمدن این افراد شده، مجموعهای از باورهای مشترك درباره اهمیت مدیریت و احساس ضرورت برای بازآفرینی آن در عصر جدید است.
نخستین وظیفه گروه، تهیه فهرستی از چالشهایی بود كه میتوانستند نقطه تمركز صرف انرژی نوآوران مدیریت در سرتاسر جهان باشند. به همین ترتیب، در این مقاله، گری همل 25 كارستان مدیریتی را فهرست كرده است. (وی سازمان تحقیقاتی «آزمایشگاه مدیریت» را بنا نهاده كه تمركز آن بر نوآوری مدیریت است.) این كارستانها، اهداف بلندپروازانهای هستند كه مدیران باید در تكاپوی تحقق آنها باشند و در این فرایند، نسخه دوم مدیریت را خلق كنند.
در صدر این فهرست، ضرورت گسترش مسئولیتهای مدیریت به فراسوی ارزشآفرینی برای سهامداران قرار دارد. انجام اینكار مستلزم هم بازسازی بنیانهای فلسفی این رشته بهمنظور قرارگرفتن در خدمت هدفی متعالیتر و هم واردساختن ایدههای جامعه و شهروندی در جان سازمانهاست. تعدادی از چالشها به دفع آثار سمی سلسلهمراتب میپردازند. برخی دیگر بر یافتن شیوههای بهتر برای رهاسازی خلاقیت و بهرهبرداری از شورواشتیاق كاركنان تمركز دارند. بقیه هم بهدنبال گستردن مرزهای الگوهای سنتی تفكر مدیریتی هستند.
همه این كارستانها نو نیستند، اما اغلب آنها به معضلاتی میپردازند كه سازمانهای بزرگ را كردهاند. هدف آنها، برانگیختن راهحلهای تازه برای مسائل مزمن از طریق انسانیسازی شركتها (درست بهمانند كاركنانشان) است...