گروه محصولات

عنوان مقاله: مدیریت کارکنان: دانشگران فناوری اطلاعات را چگونه برانگیزیم؟

گزيده مديريت 128

نوشته: دکتر فریبا لطیفی[1] و اعظم آهنین‏ جان[2]

 
چکیده

امروزه با پیشرفت سریع و چشمگیر فناوری اطلاعات و استفاده روزافزون آن در فرایندهای سازمانی، اهمیت نقش کارکنان فناوری اطلاعاتدر پیشبرد اهداف سازمان‏ها، بسیار پررنگ‏تر شده است. این نوشته دستاوردهای پژوهشی را ارائه می‏کند که به بررسی عوامل موثر بر انگیزش کارکنان فناوری اطلاعات و نقش تفاوت جنسیتی در این عوامل پرداخته است. هدف پژوهش چنین است که شناخت این عوامل راهنمایی باشد برای مدیران سازمان‏های کشورمان تا بتوانند با افزایش انگیزش این کارکنان، بهره‏برداری از این سرمایه‏های انسانی را بهبود بخشیده و در جهت شکوفایی فردی، افزایش بهره‏وری سازمانی و پیشرفت اقتصاد کشور گام بردارند.

 این پژوهشِ پیمایشی با توزیع پرسشنامه در جامعه آماری کارکنان فناوری اطلاعات در شرکت‏های ارائه‏دهنده خدمات فناوری اطلاعات در شهر تهران به بررسی عوامل انگیزشی این کارکنان پرداخته است. دستاوردهای پژوهش نشان می‌دهد که عوامل تاثیرگذار بر انگیزش کارکنان فناوری اطلاعات به ترتیب عبارتند از: سبک رهبری و مدیریت مدیران، امنیت شغلی، رویه‏ها و دستورالعمل‏های سازمانی، شرایط کاری، میزان مسئولیت و اختیاراتکارکنان، روابط کارکنان با همکاران، ماهیت کار، حقوق و مزایا، شناخت و قدردانی مدیران از کارکنان، میزان موفقیت کاری، رشد و پیشرفت در کار می‏باشند. هم‏چنین نتایج پژوهش نشان می‏دهد که، تفاوت چندانی در اولویت‏بندی عوامل انگیزشی بین زنان و مردان شاغل در بخش فناوری اطلاعات وجود ندارد.



- فريبا لطيفي، دارای دکتراي مديريت از دانشگاه برونل انگلستان است. ایشان استاد مدیریت در دانشگاه لارنشن کانادا و مديرعامل سازمان فرهنگي فرا هستند. اعظم آهنین جان، کارشناس ارشد مديريت فناوري اطلاعات است.[1]

انصراف از نظر