نوشته: دکتر فریبا لطیفی[1] و اعظم آهنین جان[2]
امروزه با پیشرفت سریع و چشمگیر فناوری اطلاعات و استفاده روزافزون آن در فرایندهای سازمانی، اهمیت نقش کارکنان فناوری اطلاعاتدر پیشبرد اهداف سازمانها، بسیار پررنگتر شده است. این نوشته دستاوردهای پژوهشی را ارائه میکند که به بررسی عوامل موثر بر انگیزش کارکنان فناوری اطلاعات و نقش تفاوت جنسیتی در این عوامل پرداخته است. هدف پژوهش چنین است که شناخت این عوامل راهنمایی باشد برای مدیران سازمانهای کشورمان تا بتوانند با افزایش انگیزش این کارکنان، بهرهبرداری از این سرمایههای انسانی را بهبود بخشیده و در جهت شکوفایی فردی، افزایش بهرهوری سازمانی و پیشرفت اقتصاد کشور گام بردارند.
این پژوهشِ پیمایشی با توزیع پرسشنامه در جامعه آماری کارکنان فناوری اطلاعات در شرکتهای ارائهدهنده خدمات فناوری اطلاعات در شهر تهران به بررسی عوامل انگیزشی این کارکنان پرداخته است. دستاوردهای پژوهش نشان میدهد که عوامل تاثیرگذار بر انگیزش کارکنان فناوری اطلاعات به ترتیب عبارتند از: سبک رهبری و مدیریت مدیران، امنیت شغلی، رویهها و دستورالعملهای سازمانی، شرایط کاری، میزان مسئولیت و اختیاراتکارکنان، روابط کارکنان با همکاران، ماهیت کار، حقوق و مزایا، شناخت و قدردانی مدیران از کارکنان، میزان موفقیت کاری، رشد و پیشرفت در کار میباشند. همچنین نتایج پژوهش نشان میدهد که، تفاوت چندانی در اولویتبندی عوامل انگیزشی بین زنان و مردان شاغل در بخش فناوری اطلاعات وجود ندارد.
- فريبا لطيفي، دارای دکتراي مديريت از دانشگاه برونل انگلستان است. ایشان استاد مدیریت در دانشگاه لارنشن کانادا و مديرعامل سازمان فرهنگي فرا هستند. اعظم آهنین جان، کارشناس ارشد مديريت فناوري اطلاعات است.[1]