گروه محصولات

عنوان مقاله: کشورهای در حال توسعه، خاستگاه رهبران آینده

گزيده مديريت 81

A Conversation with Linda A. Hill

گفت و گویی با لیندا هیل

ترجمه: حسین حسینیان

اگر دست از انگاشت‌های دیرین خود درباره شیوه اقدام شایسته رهبران كسب‌وكار و خاستگاه آن‌ها برنداریم، بسیاری از استعدادهای جهانی رهبری از دیده‌ها پنهان می‌مانند. این ادعای استاد مدرسه بازرگانی هاروارد، لیندا هیل است. به جای این تصور كه رهبران باید كنترل‌كننده‌های خوبی باشند، تعریف رهبری را باید گسترده‌تر و شامل خلق محیطی كرد كه سایر افراد را هم مشتاق و هم قادر به راهنمایی سازمان سازد. به جای جست‌وجوی نسل بعدی رهبران جهانی در شركت‌های عظیم غربی و مدارس بازرگانی برتر، باید دامنه جست‌وجو را به كشورهای در حال توسعه گستراند.

 در این گفت‌وگو با پل همپ، ویراستار ارشد هارواردبیزنس‌ریویو، هیل ذات تغییریابنده رهبری و آن‌چیزی را تشریح می‌كند كه می‌توانیم از سایر بخش‌های دنیا بیاموزیم. بخش‌هایی كه تا همین اواخر فرصت عرض‌اندام به‌عنوان مدیران مستعد و نخبه جهانی را نداشته‌اند. برای مثال، در آفریقای‌جنوبی، كنگره ملی آفریقا دوره جامع رهبری برای بسیاری از مدیران سیاه‌پوست تدارك دیده است. هیل هم‌چنین به دو رویكرد رایج در كشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه اشاره می‌كند كه از نظر وی برای محیط كسب‌وكاری دائماً در حال پیچیده‌ترشدن ضروری هستند. اولی، رهبری ناپیدا، شامل تفویض قدرت به افراد با توجه به توانایی‌های آن‌ها و با تغییر شرایط می‌شود. دومی، رهبری به‌عنوان نبوغ جمعی، مستلزم رهاسازی و بهره‌برداری از استعداد جمعی افراد به‌ویژه در زمینه تشویق نوآوری است.
وی با تشریح این رویكردها در شركت‌هایی نظیر سكانجالو، تی.سی.ال و آی.بی.ام، چالش‌های یافتن و آماده‌سازی افرادی را برجسته می‌سازد كه توان گام‌پس‌نهادن و اجازه‌دادن به دیگران برای پاپیش‌نهادن و قضاوت‌‌كردن و پذیرش ریسك را دارا هستند.
انصراف از نظر