By John Kao
نوشته: جان كائو
ترجمه: عاطفه پاشازادهدر مدل کارخانه نوآوری، کشورها بر منابع خود تمرکز میکنند. برای مثال، سنگاپور قصد دارد بودجه تحقیقوتوسعه در زمینه علوم، فناوریهای سبز و رسانههای دیجیتال را افزایش داده و مزیتهایی مثل معافیت مالیاتی در نظر گیرد تا شرکتهای علاقهمند به تحقیق در این زمینهها را جذب کند. نووارتیس و گلاکسواسمیتکلاین پیشتر اینکار را در یک مرکز تحقیقات بیوپزشکی به اسم بایوپلیس شروع کردهاند.
کشورهایی که از مدل فشار بیوقفه استفاده میکنند قصد دارند با گردآوری مقدار زیادی کار و سرمایه به این هدف برسند. برای مثال، چین بودجه ده دانشگاه برتر خود را افزایش داده تا متخصصان زیادی در حوزه علم و فناوری تربیت کند.
هدف مدل هالیورلد خلق محیطی مناسب برای نوآوری از طریق جمعکردن تعداد زیادی افراد مجرب است. برای مثال، هند بین بهترین فارغالتحصیلان دانشگاههای خود و هندیهای آموزشدیده در موسسات آموزشی غربی رابطه برقرار میکند.
کشورهای زیادی اکوسیستمهای وسیعی ساخته و نهادهای تامینکننده مالی، موسسات تحقیقاتی، کسبوکارها و دانشگاهها را به یکدیگر پیوند زدهاند. برای مثال، توجه دولت و مشارکت بازیگران دولتی و خصوصی، سیستم نوآوری فنلاند را بهبود داده است. دانشگاه آئلتو که در پاییز سال 2009 افتتاح خواهد شد نیز نشان از رویکرد جامع این کشور دارد...