Laurie Bassi/ Daniel McMurrer
نوشته: لوری باسی و دانیل مک مورر
ترجمه: دکتر مریم شریفیان ثانی
گرچه بیشتر سنجههای سنتی اندازهگیری عملكرد نیروی انسانی، پیشبینیكننده عملكرد سازمانی نیستند، اما تاكنون جایگزینهای مناسبی هم برای آنها وجود نداشته است. در طول ده سال گذشته، پژوهشگران، لورا باسی و دانیل مكمورر روی این موضوع كار كردهاند تا سیستمی ایجاد كنند كه به مدیران امكان دهد مدیریت سرمایه انسانی (اچ.سی.ام) را ارزیابی كنند و از آن سنجهها، هم برای پیشبینی عملكرد سازمانی و هم راهنمایی سازمان در سرمایهگذاری روی افراد استفاده كنند.
چارچوب جدید بر مجموعهای از محركهای اصلی اچ.سی.ام مبتنی است كه در پنج گروه قرار میگیرند: شیوه اعمال رهبری، مشاركت كاركنان، قابلیت دسترسی به دانش، بهینهسازی نیروی كار و ظرفیت یادگیری سازمانی. با بهكارگیری پیمایشهای دقیق برای امتیازدهی به یك شركت از نظر شیوههای اعمال اچ.سی.ام در پنج گروه عوامل یادشده، امكان محكزدن تواناییهای اچ.سی.ام سازمانی و تعیین نقاط قوت و ضعف آن و ایجاد ارتباط بین بهبود یا افت در شیوههای خاص اعمال اچ.سی.ام و بهبود یا نقصان در عملكرد سازمانی وجود دارد.
این فرایند مستلزم تعیین امتیاز «بلوغ» بر مبنای مقیاسی پنج نقطهای از یك (پایین) تا پنج (بالا) برای هر اقدام است. در طول زمان، تغییر امتیازات بلوغ منتج از پیمایشهای چندگانه میتواند پیشرفت حاصل در هر یك از شیوههای عمل اچ.سی.ام را آشكار سازد و به شركتها كمك كند در مورد محل تمركز تلاشهای اصلاحی كه تاثیری مستقیم بر عملكرد خواهند داشت، تصمیمگیری كنند. نویسندگان مقاله با استناد به تجارب مطالعاتی خود از كار با امریكناستاندارد، منطقه آموزشوپرورش بیوفورت كارولینایجنوبی و مجموعهای از شركتهای مالی، نشان میدهند چگونه بهبود امتیازات مدیریت سرمایه انسانی به افزایش فروش، ایمنی، امتیاز آزمونهای علمی و سود سهام منتج میشود.