By Charlie S. Feld/ Donna B. Stoddard
نوشته: چارلی فلد و دونا استادارد
ترجمه: دکتر محمدتقی عیسایی و گران ناز امیرجمشیدی
با اینكه چهار دهه از عمر فنآوری اطلاعات نوین میگذرد، هنوز در بسیاری از سازمانهای بزرگ معجونی بسیار هزینهبر است چرا كه این فنآوری نسبتاً جوان بوده و بهسرعت روبهتكامل است، در حالی كه مدیریتهای ارشد، درست آن را نمیشناسند یا اصلاً به آن اهمیت نمیدهند. افراد در سطوح بالای مدیریت متوجه مسائل مالی هستند، زیرا میتوانند به زبان سود و زیان و ترازهای مالی صحبت كنند.
در این مقاله نویسنده سعی دارد بگوید كه رویكردی سیستماتیك را میتوان برای درك و استفاده درست از فنآوری اطلاعات بهكار گرفت. این رویكرد باید مبتی بر سه اصل وابسته بههم شكل گیرد.
طرحی درازمدت برای نوسازی و احیای فنآوری اطلاعات در چهارچوب استراتژی بنگاه. این طرح كل گروه فنآوری اطلاعات را بر اهداف اصلی بنگاه برای دورهای چندساله متمركز میكند؛ سرمایهگذاری را در جهت كاهش هزینهها در كوتاهمدت هدایت میكند و نیز طرحی شامل جزئیات لازم برای احیای سیستمها و ایجاد ارزشافزوده در درازمدت ارائه میدهد.
بستری ساده و یكپارچهساز برای فنآوریهای موجود شركت.به جای تكیه به سیستم اطلاعاتی عمودی كه تنها به واحدهای منفرد سازمانها مثلنیروی انسانی، حسابداری و بقیه قسمتها سرویس میدهد، شركتها میتوانند از معماری افقی اطلاعات برای ارائه خدمات به كل سازمان استفاده كنند.
سازمانی كاملاً كاركردی و اجرایی برای فنآوری اطلاعات. به جای اینكه بخش فنآوری اطلاعات به صورت یك تافته جدابافته از بقیه قسمتهای سازمان كار كند یا به صورت یك مجموعه از واحدهای سازمانی با ارتباط درونی ضعیف فعالیتهای خود را انجام دهد، میتواند به صورت تیمی منسجم بر مبنای استانداردهای عملیاتی سازمان فعالیت كند.
برداشت درست از فنآوری اطلاعات به همان اندازه به قدرت اجرایی عالی و رهبری باانگیزهنیاز دارد كه در بخشهای دیگر سازمان. با استفاده از سه اصل مهم در این مقاله، سازمانها میتوانند فنآوری اطلاعات را از یك معضل به سلاحی قوی تبدیل كنند.