زمانی که از موضوع بازاریابی صحبتی بهمیان میآید، معمولا شرایط رقابتی و تلاش شرکتها برای جذب مشتریان تشنه به خرید در ذهن افراد زنده میشود. البته تداعی این شرایط در ذهن افراد هم بسیار طبیعی است، زیرا اکثر کتب و مقالات با این پیشفرض نوشته شدهاند. حتا در مورد نقش بازاریابی برای شرکتهای انحصاری که از شرایط غیررقابتی بالاترین بهره را میبرند هم بهنسبت چندان صحبتی به میان نمیآید.
از دیگر شرایط خاص که در مورد نقش بازاریابی از آن به فراوانی شرایط رونق بحث نمیشود، شرایط رکود است. شرایطی که برعکس رونق اقتصادی، شرکتها برای بقا یا کسب سهم بازار از تقاضایی که در حال افت است باهم به رقابت میپردازند. بهويژه در کشورهایی که صنایع آنها چندان رشد و قوام نیافتهاند، شرایط بحرانی و رکود صنایع و شرکتها را بهسادگی دچار تزلزل و مشکل میکند.
آیا شرایط فعلی بهراستی پایان راه برای برخی از شرکتهاست؟ آیا میتوان از شرایط جاری فرصتی برای رشد خلق کرد؟ و آیا تمام شرکتها از شرایط جاری زیان خواهند کرد؟ مقاله زیر به نقش بازاریابی در شرایط رکود و تورم اقتصادی در کشور ایران پرداخته و تلاش خواهد کرد به مدیران کشورمان راهکارهایی اجرایی ارائه كند.
[1]علی عیاری داراي مدرك كارشناسي ارشد مديريت اجرایی از سازمان مديريت صنعتي است. ايشان پس از بیش دو دهه فعالیت اجرایی در حال حاضر به فعالیت های مشاوره و تدریس مشغول هستند.