یک تفاوت برندهها و بازندهها،شیوه کنارآمدن آنها با باخت است.
حتا در کارنامه سرشار از موفقیت بهترین بنگاهها و پردستاوردترین حرفهایها نیز ردپای درجازدن، لغزش و عقبگردهای کوچک بهچشم میخورد. حتا تیمی که برنده میشود ممکن است دچار خطا یا دستدست کردن شود یا در بخشی از بازی عقب بماند. همین است که میگوییم قدرت بازیابی سریع خویش و قرار گرفتن در مسیر، اهمیت فراوان دارد.
مشکلات همهجا هستند. شگفتیها، همچون خاکستر آتشفشان، ممکن است بر سر ما ببارند و همهچیز را دگرگون کنند. کسبوکارهای نوین ممکن است با چشماندازی گیرا آغاز شوند، ولی با موانع نامنتظره، دیرکردهای پیشبینینشده و انتقادهاينابهجا روبهرو شوند. از این رو، من قانون کانتر را چنین تعریف میکنم: «هرکاری در میانه راه ممکناست شکست بنماید.»
هیچ چیز نمیتواند مدتی دراز موفق باشد، مگر اینکه پیوسته پاییده و کوششی درخور توجه برایش هزینه شود. روزگار خوش به دلایل پیشبینیپذیر پایان میگیرد: راهبرد به خط پایان میرسد؛رقیبان تازه برای اشغال خطمقدم سر برمیآورند؛ایدهها غبار میگیرند؛ فناوری پیش میتازد؛و دستاوردها موجب رضایت میشوند طوری که افراد بهجای کوشش برای کسب پیروزی، آن را حق خود میدانند.
[1]. روزابت موسكانتر، استاد دانشكده كسبوكار هاروارد و متخصص در حوزه استراتژي، نوآوري و رهبري است. آخرين كتاب وي، «ابرشركت» در سال 2009 توسط انتشارات كراون عرضه شده است.