نوشته: دکتر احمد روستا
اگر انتخاب و استفاده آگاهانه و هنرمندانه از حروف الفبای زبان فارسی را یکی از مهارتهای مهم گویشی و نگارشی برای یافتن و ساختن کلمات، عبارات و جملات مناسب و ارتباط مفید و موثر با مخاطبان بدانیم، انتخاب و استفاده هدفمندانه و هوشمندانه الفبای کسبوکار نیز یکی از مهارتهای اساسی برای یافتن و ساختن روشها و راهکارهای سازنده و ارزنده برای دادوستدهای گوناگون و امور حرفهای و زندگی است. الفبای زندگی و کسبوکار، رویکرد و روشی ساده و تازه برای تغییر و تحول و بهپویی و پویایی است که شامل 32 نکته، توصیه، هشدار و راهکار تنظیمشده بر اساس حروف الفبای زبان فارسی توسط نگارنده است. امیدوارم با دقت و بردباری آن را مطالعه کرده و مطابق با نیازها و شرایط خود، نکات تازهای نیز به آنها بیفزایید تا با استفاده از آنها بتوانید به نتایج مطلوبتری در زندگی و کسبوکار دست یابید.
یکی از سادهترین تعاریف خوشبختی، دستیابی به آرامش است. حتا بیان واژه آرامش، نوعی آرامش ایجاد میکند. هر روز چندین بار این واژهها را تکرار کنید: آرام، آرام، آرام، آرامش، آرامش، آرامش و...
آرامش با «ارزش»ها و «انتخاب»های انسان ارتباط نزدیکی دارد. چه چیزهایی برای ما « ارزشمند» هستند و چگونه با « انتخاب»های درست به ارزشهای مورد نظرمان دست یابیم تا سرانجام به آرامش و آسایش برسیم.
آرامش آرامآرام بهدست میآید. عجله نکنید، بیندیشید، بکوشید، بردبار باشید و خودتان باشید تا به آرامش دست یابید.
آرامش را ما میسازیم دیگران بههم میزنند. مراقب باشید مورد بغض و تنگنظریها قرار نگیرید.
آرامش به معنای دستیابی به «تعادل» است. از افراط و تفریط، مقایسههای نادرست و چشم و همچشمی بدون توجه به آنچه برای شما «ارزش» و «اصالت» است بپرهیزید تا اعتدال و تعادل را تجربه کنید و به آرامش برسید.
دستیابی به آرامش کافی نیست، حفظ آن مهم است. سعی کنید ضمن تلاش دائم برای رسیدن به آرامش، عوامل تهدیدکننده و تقویتکننده آرامش را بشناسید و با ادارهکردن آنها، آرامش خود را حفظ کنید.
آرامش، حاصل توجه و رعایت بسیاری از نکات و عوامل ساده و پیشافتادهای است که کمتر به آنها حساس بودهاید. به اینگونه عوامل حساس شوید.
«انتخاب» درست را «بهجا، بهموقع و بهاندازهبودن» تعریف کنید و بکوشید آن را تمرین کنید. بسیاری از تنشها در زندگی و کسبوکار، نتیجه «انتخاب»های عجولانه، ناآگاهانه و غیرمنطقی هستند. از آنها دوری کنید.
کیفیت «انتخاب»های خود را با «آگاهی بیشتر و ارزیابی بهتر» بهبود بخشید تا سهلتر و سادهتر به آرامش دلخواه دست پیدا کنید.
ب :«بابا» را بیشتر باور کنید.
«بابا» حرف اول چهار وظیفه همیشگی مدیریت است که عبارتند از: «برنامهریزی، اجرا، بازنگری ، اصلاح» .
گرچه بسیاری از شما با «بابا» بیگانه نیستید، اما چنددقیقه وقت بگذارید تا متوجه شوید که همین امروز و در ارتباط با شادی و غمها و پیروزی و شکستهایتان تا چه اندازه «بابا» نقش داشته است.
آیا برای انجام امور مورد نظرتان، برنامهریزی و برنامههای مناسب داشتهاید؟ آیا با دقت و صحت، اطلاعات لازم برای برنامهریزی و برنامهها را گردآوری کردهاید؟
[1]. احمد روستا، دارای مدرک دکترای مدیریت از دانشگاه برادفورد انگلستان و عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهیدبهشتی است. ایشان موسس شرکت تحقیقات بازاریابی راستابین است.